15. tammikuuta 2017

Pelkään epäonnistumista


Jokainen epäonnistuu joskus. On aivan normaalia epäonnistua. Mutta silti se saa minut nolostumaan ja punan nousemaan poskillesi ja häpeän sisällesi. Silloin haluaisi vain muuttaa yksikseen mahdollisimman kauas kaikista muista ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta.

Epäonnistuminen on tunteena varmaan muillekin epämukava. En ole kuullut kenenkään vielä sanoneen nauttivansa epäonnistumisen tunteesta. Se on kuin sekoitus nolostumista, häpeää ja katumista. Epäonnistuminen on siis oikea inhottavien tunteiden multilataus.

Kuva on Google-kuvahausta, eikä siis minun ottama

Mielestäni on pahinta epäonnistua, kun on luullut onnistuvansa. Silloin tunne on kaikkein karmein. Tuntuu kuin ovi olisi ollut avoinna, mutta silti vain juoksee päin seinää. Näin itselleni epäonnistuminen on asia, jota pyrin välttämään parhaani mukaan.

Vaikka epäonnistuminen on epämiellyttävää, se pitäisi silti oppia hyväksymään normaalina asiana. Sen tapahduttua pitäisi vain jatkaa eteenpäin välittämättä siitä. Tiedän sen olevan hankalaa, ja minulla on itselläkin vielä pitkä matka epäonnistumisen hyväksymiseen.

Olen päättänyt, että haluan päästä yli epäonnistumisen pelosta. Haluaisin pystyä tekemään asioita rennommin, ilman että minun tarvitsisi ajatella epäonnistumista. Tiedän, ettei ole normaalia kokea kauheaa epäonnistumisen tunnetta esimerkiksi vain hanskan putoamisesta, mitä ei edes kukaan muu huomaa.

Epäonnistumisen pitäisi olla rakentava kokemus. Siitä pitäisi oppia ja jatkaa vahvempana eteenpäin.  Jokaisesta epäonnistumisesta oppii jotain. Vaikka epäonnistumisen pelko saattaa ottaa vallan, on tärkeää muistaa, että epäonnistuminen on normaalia ja sitä sattuu kaikille. Uskon, että epäonnistumiset vahvistavat.

6 kommenttia:

  1. Tosi hyvä kirjoitus! :) Mä voin myös myöntää pelkääväni epäonnistumisia, mikä johtuu siitä, että osaan olla aika ankara itselleni. Oon koittanut opetella ottamaan asiat hieman rennommin, sillä mun elämä ei mene pilalle yhdestä epäonnistumisesta. Aina voi yrittää uudelleen ja oppia uutta! :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista :) On kyl tosi hyvä että aina voi yrittää uudelleen ja ei se koko maailma romahda siitä yhdestä epäonnistumisesta

      Poista
  2. Sama pelko minulla. Yleensä onneksi niistä epäonnistumisista pääsee ylitse vähän ajan kuluttua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on muitakin tän saman asian kanssa. Ja aika on tosiaan aika moneen asiaan toimiva ratkaisu

      Poista
  3. Tsemppiä sulle, että pääset pelostasi yli! On tosi mukava lukea näitä sun kirjotuksia ja mielipiteitä, ei oo kovin montaa samanlaista osunu vastaan. Liityin lukijaksi! :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan hieman myöhässä, mutta kiitos :) Sulla oli kans tosi kiva blogi :)

      Poista