4. maaliskuuta 2017

L-kokoinen on automaattisesti läski

En voi olla ainoa, kuka on kuullut "L-kokoinen nainen on lihava, ja XL-kokoinen on kurvikas"- lausahduksen mukaisia mielipiteitä. Ja ei, en ole itse kummankaan koon edustaja. Mutta vaikka olisinkin, se ei silti vaikuta tällaisten kommenttien minussa herättämiin mielipiteisiin. Tällaiset kommentit ovat mielestäni typeriä, ja ne saavat minut miettimään kuinka ajattelemattomia niiden sanojat ovat.

Vihaan yli kaiken stereotypioita, ja varsinkin  vaatekokoon liittyviä. Ihmiset ovat kaikki erilaisia vartalon koostumukseltaan, joten miten voidaan todeta L-kokoisen olevan läski. Ymmärrän, että L tulee sanasta Large, eli suuri. Mutta jos on vaikka pitkä tai lihaksikas tai ihan normaalikokoinen voi hyvin mennä L-kokoon, eikä ole lihava.

XL-koosta monelle tulee ensimmäisenä mieleen XL-kokoiset mallit. Siksi tuntuu, että osa ajattelee kaikkien XL-kokoa käyttävien olevan kauniin kurvikkaita. Mutta eihän tämä ole totuus. XL-koko ei automaattisesti tarkoita, että olet kurvikas, suuririntainen ja omistat pyöreän pyllyn. XL-kokoa käyttävät tavalliset naiset, ja itse asiassa XL-koko ei ehkä olekaan niin suuri kuin saatat kuvitella.








Olen lähiaikoina huomannut, kun jopa kaveriporukassani on puhuttu "L-kokoisten olevan jäätäviä läskejä, ja XL-kokoisten olevan muhkean kurvikkaita". Tuo ajattelumalli kuulostaa mielestäni lapselliselta.  Olen jopa hieman järkyttynyt, koska jotkut ihmiset todella ajattelevat näin. Vaatekokoon vaikuttavat niin moni asia, kuten vaikka pituus ja hartioiden leveys, joten on aivan turhaa luoda mitään tiettyjä malleja, miltä näyttää L- tai XL- kokoiset naiset.


Tämän tekstin ei ole tarkoitus olla loukkaus kyseisiä kokoja käyttäviä kohtaan. Halusin vain ilmaista mielipiteeni ja taivon, ettei kukaan loukkaannu siitä. Olette kaikki varmasti upeita riippumatta siitä, mitä vaatekokoa käytätte! :)


2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus, olen täysin samaa mieltä sun kanssa! Ihmisen käyttämä vaatekoko ei kerro ihmisestä vielä mitään (ja vaikka ihminen sitten sattuisikin olemaan ali- tai ylipainoinen, ei senkään pitäisi määritellä häntä).
    Jään lukemaan sun blogia! :)

    kuviteltu.blogspot.fi

    VastaaPoista